- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,953
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Kuşadası Belediyesi'ndeki rüşvet ve irtikap iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada 14 kişi tutuklandı. Üç ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kuşadası Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında önemli bir aşama kaydedildi. Soruşturma süreci; tanık beyanları, şüpheli ifadeleri, HTS kayıtları ve MASAK tarafından hazırlanan detaylı mali raporların incelenmesiyle yürütüldü.
Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından 7 Ağustos tarihinde İzmir, Antalya ve Aydın illerini kapsayan eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sırasında belirlenen adreslerde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında Kuşadası Belediyesi Özel Kalem Müdürü, eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü gibi isimlerin yanı sıra bazı iş insanları da gözaltına alındı. Ayrıca, bazı avukatlık bürolarında da arama yapıldığı kaydedildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan toplam 17 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, şüphelilerden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geriye kalan 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi. Yetkililer, maddi gerçeğin tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kuşadası Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 14 şüpheli tutuklandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Kontrolden çıkan minibüsün devrilmesi sonucu hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.