Kütahya'da 8 Milyar Liralık Dev Seramik Fabrikası Açıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
f3320c2bae399818d4bf1b40f770a3c5604c548a4d6d07a2435dc43bc1258c08.webp

Kütahya'da 8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen NG Kütahya 30 Ağustos Seramik Fabrikası törenle üretime başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, açılışta imalat sanayine yönelik yeni finansman desteklerini de duyurdu.

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilen NG Kütahya 30 Ağustos Seramik Fabrikası, düzenlenen törenle resmen faaliyete geçti. 8 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen tesis, 235 bin metrekarelik geniş bir alanda hizmet verecek.

Açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fabrikanın modern üretim altyapısına dikkat çekti. Tesisin tam otomasyon sistemleri, sıfır atık yaklaşımı ve ısı geri kazanım teknolojileriyle donatıldığını belirten Bakan Kacır, bu yatırımın yeşil ve dijital dönüşüm hedefleriyle tam uyumlu olduğunu ifade etti. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise bu tesisin sadece bir fabrika değil, ülkeye duyulan güvenin ve üretim kararlılığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bakan Kacır, açılış konuşmasında imalat sanayini desteklemeye yönelik yeni finansman paketlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 250 milyar liralık İmalat Sanayi Finansman Programı'na başvuruların 1 Eylül itibarıyla başlayacağını belirten Kacır, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Program kapsamında büyük ölçekli işletmeler için kredi limitinin 50 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarıldığını açıklayan Bakan Kacır, şu detayları paylaştı:

Bakan Kacır, Türkiye'nin Çin'den sonra Orta Avrupa'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ürün çeşitliliği bakımından en güçlü ihracatçı ülkelerden biri olduğunu belirterek, imalat sanayindeki yatırımların Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Zafer Bayramı'nda dev açılış: 8 milyar liralık seramik fabrikası üretime başladı

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?