Kütahyaspor, 24 yıl sonra yükseldiği 2. Lig öncesinde Yoncalı'da modern bir spor tesisinin temelini attı. NG Grup tarafından finanse edilen projenin 5-6 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
Geçtiğimiz sezon 3. Lig'de şampiyonluk yaşayarak 24 yıl aradan sonra 2. Lig'e yükselen Kütahyaspor, sportif başarısını kurumsal bir altyapıyla desteklemek adına önemli bir adım attı. Kulübün sürdürülebilir bir yapıya kavuşması hedefiyle, Kütahya'nın Yoncalı bölgesinde modern bir spor kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
NG Grup tarafından finanse edilen ve inşaatı üstlenilen tesis, kulübün kendi ayakları üzerinde durabilmesi için kritik bir öneme sahip. Temel atma töreninde konuşan NG Grup Kurucu Başkanı Nafi Güral, kulübün dışa bağımlılığını azaltacak kurumsal bir yapıya kavuşmasının önemine dikkat çekti. Kütahya Valisi Musa Işın ise spor kulüplerinin kalıcı başarılar elde edebilmesi için bu tür tesisleşme hamlelerinin şart olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Projenin detaylarına ilişkin bilgi veren NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, tesisin 5 yıldızlı otel konforunda tasarlanacağını ifade etti. Yaklaşık 5-6 ay içerisinde tamamlanması planlanan kompleks, 42 kişilik konaklama kapasitesine sahip olacak. Tesis içerisinde sporcuların ihtiyaçlarına yönelik toplantı ve eğitim salonları, restoran ve çeşitli sosyal yaşam alanları yer alacak.
Kulübün gelecekteki yıldız adaylarını yetiştirmek amacıyla kurulan Kütahyaspor Akademisi Vakfı'nın da desteklediği proje, sadece A takımın değil, altyapı oyuncularının da gelişimine katkı sağlayacak. Erkan Güral, tesisin tamamlanmasıyla birlikte Kütahyaspor'un Türkiye'de örnek gösterilecek bir spor merkezine kavuşacağını vurguladı. Ayrıca, transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuduklarını belirten yönetim, takımın üst liglerde kalıcı olması için gerekli adımların atılmaya devam edeceğini belirtti.
Tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından temele ilk harcın atılmasıyla sona erdi. Kütahya protokolü, teknik heyet ve altyapı oyuncularının katılımıyla gerçekleşen etkinlik, kulüp camiasında büyük bir heyecanla karşılandı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.