2026-2027 eğitim yılı KYK burs başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir tarih açıklaması gelmedi. Başvuruların üniversite kayıtlarının ardından ekim ayı içerisinde başlaması öngörülüyor.
Üniversite eğitimine başlayacak olan binlerce öğrenci, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sağlanan burs imkanlarına odaklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreçlerinin tamamlanması ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler maddi destek başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs başvuru takvimine ilişkin henüz resmi bir duyuru yayımlamadı. Ancak geçmiş yıllardaki uygulama takvimi göz önüne alındığında, başvuruların üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 13-17 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.
Burs başvuruları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu" yazarak ilgili ekrana ulaşabilecekler. Başvuru sürecinde öğrencilerden kişisel ve eğitim bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurmaları beklenecek. Bilgilerin doğrulanmasının ardından başvuru işlemi tamamlanmış olacak. Öğrencilerin, başvuru tarihleri netleştiğinde Bakanlık tarafından yapılacak resmi duyuruları takip etmeleri önem taşıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
KYK burs başvuruları 2026-2027: GSB KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Kınalıada Su Sporları Spor Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel dostluk yemeğinde, farklı kültür ve inanç temsilcileri bir araya geldi. Etkinlikte toplumsal barış ve birlikte yaşam kültürü vurgulandı.