2026-2027 eğitim dönemi için KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek resmi duyuru bekleniyor.
Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 2026-2027 eğitim yılı KYK burs ve kredi başvuru süreci hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuruların ne zaman başlayacağına dair belirsizlik sürerken, geçmiş yılların takvimleri göz önüne alındığında sürecin Ekim ayı başında başlaması öngörülüyor.
Başvuru dönemi başladığında adaylar, işlemlerini e-Devlet platformu üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile gerçekleştirebilecekler. Sistem üzerinden yapılacak başvurularda öğrencilerin aile durumu, ekonomik koşullar ve eğitim bilgilerine ilişkin soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde yanıtlamaları büyük önem taşıyor.
Öte yandan, yeni eğitim dönemi için verilecek burs ve kredi miktarları da henüz netleşmedi. Geçtiğimiz yıl lisans ve ön lisans öğrencileri için 4.000 TL, yüksek lisans öğrencileri için 8.000 TL ve doktora öğrencileri için 12.000 TL olarak uygulanan burs miktarlarının, bu yıl ne kadar olacağı bakanlığın yapacağı resmi duyuru ile kesinlik kazanacak. Öğrencilerin güncel gelişmeleri takip etmeleri ve resmi kanallar dışındaki bilgilere itibar etmemeleri tavsiye ediliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI? 2026-2027 KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? GSB KYK bursu ne kadar, kaç TL?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 6 bin 250 yeni kadro oluşturuldu. Düzenleme kapsamında merkez ve taşra teşkilatları için çeşitli unvanlarda atama imkanı sağlandı.