Neler yeni

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
032ee6134792c123a723002f6be0f43085865802fe2ead558807f5c8e7d0d51b.webp

2026-2027 eğitim yılı KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Başvurular, belirlenen tarihlerde e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları için süreç henüz başlamadı. Öğrenciler, başvuruların başlayacağı tarihleri yakından takip ederken, işlemlerin e-Devlet platformu üzerinden yürütüleceği hatırlatıldı.

Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Şifresi olmayan öğrenciler PTT şubelerinden temin edebilecekleri gibi, internet bankacılığı, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi alternatif giriş yöntemlerini de kullanabilirler. Başvuru esnasında öğrencilerden talep edilen ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna dair bilgiler, ilgili kamu kurumlarından gelen verilerle çapraz kontrole tabi tutularak teyit edilmektedir.

KYK tarafından sunulan destekler iki ana başlıkta toplanmaktadır. Burs, belirlenen şartları taşıyan öğrencilere karşılıksız olarak verilirken; öğrenim kredisi, eğitim süresince sağlanan ve mezuniyetin ardından geri ödenmesi gereken bir maddi destek türüdür. Değerlendirme süreci sonunda bütçe imkanlarına göre burs almaya hak kazanan öğrencilerin dışındaki uygun adaylara öğrenim kredisi tahsis edilmektedir.

Başvurularda belirli kriterleri taşıyan öğrencilere öncelik tanınmaktadır. Bu kapsamda; şehit ve gazi çocukları, sağlık kurulu raporuyla yüzde kırk ve üzeri engeli bulunanlar, anne ve babası vefat etmiş olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında yetişenler, Darüşşafaka mezunları, milli sporcular ve sınavda ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilmektedir.

Öğrencilerin başvuru tarihlerini kaçırmamaları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi duyurularını takip etmeleri önem arz etmektedir.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?