Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 2026-2027 dönemi KYK yurt sonuçları henüz açıklanmadı. Bakanlık tarafından yeni dönem ücretleri hakkında resmi bir duyuru yapılmadı.
Üniversite kayıt süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte, şehir dışında eğitim görecek öğrencilerin barınma arayışı hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler, başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi ve yeni dönem ücretlerini yakından takip ediyor.
25-29 Ağustos tarihleri arasında alınan başvuruların ardından, sonuçların ne zaman ilan edileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl sonuçların Eylül ayının ikinci haftasında erişime açıldığı göz önüne alındığında, bu yıl da benzer bir takvimin izlenmesi bekleniyor. Öğrenciler, sonuçları GSB'nin resmi kanalları üzerinden takip edebilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılına dair yurt ücretlerini henüz kamuoyuyla paylaşmadı. Mevcut durumda öğrenciler, bir önceki yılın fiyatlandırma politikalarını referans alıyor. Geçtiğimiz dönemde yurt ücretleri, odaların fiziki yapısı, yatak kapasitesi ve sunulan sosyal imkanlara göre 1. tipten 6. tipe kadar kategorize edilmişti. Bu sınıflandırmaya göre ücretler 750 TL ile 1250 TL arasında değişiklik gösteriyordu.
KYK yurtlarında uygulanan oda tipleri, öğrencilere sunulan yaşam alanlarının niteliğini belirliyor:
Öğrencilerin, güncel ücretler ve sonuç duyuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi açıklamalarını takip etmeleri önem arz etmektedir.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
KYK YURT ÜCRETLERİ 2026-2027 GSB ile KYK 1, 2, 3, 4, 5. ve 6. tip yurt fiyatları ne kadar oldu?