2026-2027 eğitim yılı KYK yurt başvuruları için henüz resmi tarih açıklanmadı. Başvuruların üniversite kayıt sürecinin ardından e-Devlet üzerinden yapılması bekleniyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih aşamasının tamamlanmasıyla birlikte, şehir dışında eğitim görecek öğrencilerin odak noktası barınma imkanları oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) için 2026-2027 dönemi başvuru süreci henüz başlatılmadı. Bakanlık tarafından konuya dair resmi bir duyuru henüz yapılmamış olsa da, üniversite kayıtlarının 24-28 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olması dikkat çekiyor. Yurt başvurularının, kayıt işlemlerinin tamamlanmasını takiben açılması öngörülüyor.
Adaylar, başvurularını dijital ortamda e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek. T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapan öğrenciler, GSB Yurt Başvurusu ekranını kullanarak işlemlerini tamamlayabilecek. Sisteme erişimi olmayan öğrencilerin PTT şubelerinden şifre almaları veya mobil imza, internet bankacılığı gibi alternatif giriş yöntemlerini kullanmaları gerekiyor.
Yeni dönem yurt ücretleri henüz belirlenmemiş olsa da, bir önceki yılın rakamları 750 TL ile 1250 TL arasında seyretmişti. Yurtlar, sundukları imkanlara göre farklı tiplere ayrılıyor:
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 14 Ağustos cuma namazı saatleri büyükşehirler için belirlendi. Haberde namazın rekat sayıları ve dini önemi hakkında bilgiler yer alıyor.
Beşiktaş, yabancı oyuncu kontenjanını boşaltmak amacıyla Jean Onana ile sözleşmesini feshetmeye hazırlanıyor. Oyuncuya gelen tekliflerin yetersiz kalması ayrılık sürecini hızlandırdı.