Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılı için KYK yurt ücretlerini yeniden düzenledi. Yeni tarifeye göre yurt fiyatları oda tipine bağlı olarak 1.000 TL ile 1.590 TL arasında değişecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026-2027 eğitim-öğretim dönemi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ücretlerinde güncellemeye gitti. Yapılan düzenleme ile birlikte, öğrencilerin kaldığı oda tipi ve yatak kapasitesine göre belirlenen aylık ücretler 1.000 TL ile 1.590 TL aralığına yükseltildi.
Geçtiğimiz yıl 725 TL ile 1.250 TL arasında değişen yurt ücretlerine, yeni dönemde artış yapılmış oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan KYK yurtları için ise aylık ücret 2.100 TL olarak kararlaştırıldı. Öğrenciler tarafından merakla beklenen yurt başvuru sonuçlarının ise önümüzdeki günlerde ilan edilmesi planlanıyor. Bakanlık, yurt kapasiteleri ve oda tiplerine göre fiyatlandırma politikasını sürdürerek öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
KYK yurtlarında ücretler belirlendi. İşte 2026-2027 dönemi KYK yurt ücretleri
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye otomotiv pazarında yılın ilk sekiz ayında satışlar düşüş gösterdi. SUV modelleri pazarın büyük kısmını oluşturmaya devam etti.
OpenAI, geliştirdiği yapay zeka ajanlarını test etmek için çok sayıda Mac bilgisayar satın aldı. Bu yoğun talep, özellikle yüksek bellekli Mac modellerinde piyasa genelinde stok sıkıntısına yol açtı.