Neler yeni

🧠 LeetCode ve HackerRank Soru Çözme Stratejileri: Teknik Mülakat El Kitabı

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

⌨️ Algoritma Testlerinde Zaman Kazanma ve Büyük Şirketlerin Mantığı

Büyük teknoloji firmalarının (FAANG ve yerli devler) mülakat süreçlerindeki en büyük elenme aşaması canlı kodlama veya algoritma testleridir. Önünüze atılan bir 'Array' veya 'String' sorusunu çözerken sadece kodun çalışması yetmez; kodun ne kadar performanslı (Big O Notation) çalıştığına bakılır.

💡 Algoritma Canavarına Dönüşme Yol Haritası

Easy Sorulardan Başlayıp Temel Atmak: Hemen zor (Hard) algoritmalara zıplayıp motivasyonunuzu kırmayın. Önce Two Sum gibi klasik Easy sorularla başlayarak veri yapılarını (Data Structures) beyninize oturtun.
Pattern (Kalıp) Yakalama Sanatı: LeetCode'da binlerce soru var ama aslında hepsi belli kalıplara (Two Pointers, Sliding Window, Binary Search) dayanır. Soruyu ezberlemek yerine, hangi kalıpla çözüleceğini görmeyi öğrenin.
Zaman ve Alan Karmaşıklığı (Time & Space Complexity): Kodunuzun nested loop'lar yüzünden O(N^2) hızında sürünmesine izin vermenin mülakatta elenme sebebi olduğunu unutmayın. Hash Map kullanarak hızı O(N) seviyesine optimize edin.

👨‍💻 Mülakat Odasındaki O Gerilimli Saniyeleri Yönetmek

Canlı mülakatlarda (Live Coding) takımı yöneten yazılımcılar sizden sessizce kod yazmanızı beklemez; tam tersine düşünce yapınızı duymak isterler. Kod yazmaya başlamadan önce soruyu hocalara sesli olarak analiz edin, kenara edge case'leri (uç senaryoları) not edin ve adım adım ilerleyin.

❓ Algoritma Sınavlarında Sizin En Çok Zorlandığınız Konu Hangisi?

Değerli Sosyal Forum sakinleri; mülakatlardaki teknik kodlama aşamalarını geçmek için nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz? HackerRank testlerinde süre yetiştirme sırrınız var mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?