Neler yeni

Levent Börek'e Kayyum Atandı: Furkan Vakfı Soruşturmasında Yeni Gelişme

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
1e28550cf8de19d939d56a1cd1d539f28f505635caad3e60aff9ad6238ab7195.webp

Adana merkezli ünlü börek zinciri Levent Börek'in de aralarında bulunduğu beş şirkete kayyum atandı. Karar, Furkan Vakfı'na yönelik başlatılan geniş kapsamlı bir soruşturma çerçevesinde alındı.

Adana'da temelleri atılan ve ülke genelinde geniş bir şube ağına ulaşan Levent Börek markası, Furkan Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonun odağına yerleşti. Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul'un da aralarında bulunduğu 32 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma süreci, ticari işletmeleri de etkiledi. Yürütülen yasal işlemler kapsamında, kamuoyunda Levent Börek olarak bilinen MLT Börekçilik Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne kayyum atandığı açıklandı.

Soruşturma dosyası; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, kara para aklama ve vergi kanunlarına muhalefet gibi ciddi iddiaları içeriyor. Bu kapsamda sadece börek zinciri değil, farklı sektörlerde faaliyet gösteren toplam beş şirketin yönetimine kayyum ataması yapıldı. Kayyum atanan diğer kuruluşlar arasında Gizem Turizm, Büyük Çukurova Sağlık Hizmetleri, Çamlıoğlu İnşaat ve GF Seyahat Taşımacılık yer alıyor.

Markanın kurucusu Mustafa Levent Tamtürk'ün ismini taşıyan Levent Börek, 1968 yılında Adana'nın Yüreğir ilçesinde aile geleneği olarak başlamıştı. Seyyar tezgahta başlayan serüven, 2018 yılında kurulan üretim tesisleri ve 2021 itibarıyla 200'ü aşan şube sayısıyla büyük bir ticari hacme ulaşmıştı. Şirketin geleceğine dair belirsizlik sürerken, yetkili makamlardan yapılacak resmi açıklamalar kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Operasyonun merkezindeki Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul ve beraberindeki isimlerin gözaltına alınmasıyla başlayan süreç, ticari faaliyetlerin yasal denetim altına alınmasıyla yeni bir boyuta taşındı. Şirketlerin mevcut ortaklık yapıları ve yönetim süreçleri, atanan kayyumlar tarafından incelenmeye devam edecek.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

LEVENT BÖREK'E KAYYUM MU ATANDI? Levent Börek'in Sahibi Kim? Mustafa Levent Tamtürk Kimdir?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?