LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
7b1b1888e43a7ff6f4138355a7cfc08f9f61f486b60ce1e688a9630b15273862.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci nakil sonuçlarını erişime açtı. Öğrenciler sonuçları e-Okul sistemi üzerinden görüntüleyebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu. 5 Ağustos tarihinde açıklanan ana yerleştirme sonuçlarının ardından gözler nakil sürecine çevrilmişti. Adaylar, boş kalan kontenjanlara ilişkin sonuçları resmi kanallar üzerinden sorgulayabiliyor.

Öğrenciler ve veliler, tercih işlemlerinin neticelerini e-Okul sistemi vasıtasıyla T.C. kimlik numarası ve okul bilgilerini kullanarak öğrenebiliyor. Bu süreç, eğitim hayatında yeni bir yön belirlemek isteyen binlerce öğrenci için büyük önem taşıyor. İlk nakil döneminin tamamlanmasıyla birlikte takvimdeki diğer aşamalar da netlik kazandı.

Bakanlık tarafından belirlenen takvime göre yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 10-12 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek. Bu başvuruların sonuçları ise 14 Ağustos tarihinde ilan edilecek. İki nakil dönemi sonunda herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için ise il ve ilçe öğrenci yerleştirme ile nakil komisyonları devreye girecek.

Hiçbir okula kayıt yaptıramayan öğrenciler, 17-26 Ağustos tarihleri arasında komisyonlara başvuruda bulunabilecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından yerleştirme işlemleri 28 Ağustos tarihinde sona erecek. Böylece LGS maratonundaki tüm resmi süreç tamamlanmış olacak.

2 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

1. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA: MEB LGS Nakil Sonuçları Açıklandı Mı? LGS 1 Nakil Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?