LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sinav-2377406.jpg

LGS İkinci Nakil Sonuçları Erişime Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yürütülen lise yerleştirme süreçlerinin önemli bir aşaması daha tamamlandı. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos 2026 tarihinde açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları da bugün itibarıyla erişime açıldı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve e-Okul sistemi üzerinden sorgulayabileceklerdir.

Bu nakil dönemi, LGS merkezi yerleştirme takviminde belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. İlk yerleştirme ve birinci nakil dönemlerinde tercih ettiği okullara yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için tanınan bu kritik fırsat, kontenjan boşlukları ve öğrencilerin yeni tercihleri doğrultusunda yeni yerleştirmeleri mümkün kılmıştır. İkinci nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, binlerce öğrencinin lise eğitimine başlama süreci bir adım daha netleşmiş bulunmaktadır.

Açıklanan ikinci nakil sonuçlarına göre bir okula yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilan edeceği takvim ve usuller çerçevesinde otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Henüz herhangi bir okula yerleşemeyen veya ek bir yerleştirme hakkı bekleyen öğrenciler için ise Bakanlık tarafından yapılacak sonraki duyurular önem taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sürecinin adil, şeffaf ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?