Neler yeni

LGS tercihleri için son gün

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
lgs-aa-1588423.jpg

LGS Tercihleri İçin Son Gün: Süreç Bu Akşam Kapanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre yapılacak lise tercihleri için belirlenen süre bugün saat 17.00 itibarıyla sona erecek. LGS puanıyla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yerleşmek isteyen binlerce öğrenci ve velisi için kritik önem taşıyan tercih süreci, bu akşam itibarıyla tamamlanacak.

Öğrencilerin ve velilerin e-Okul üzerinden veya okullarda rehber öğretmenler eşliğinde tamamladıkları tercih işlemleri, son saatlere girilirken yoğunluğunu koruyor. Bakanlık, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına gerekli tüm tedbirleri almış, tercih kılavuzunda yer alan detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı. Adayların, yerleştirmeye esas puanlarını dikkate alarak ve tercihlerini dikkatlice gözden geçirerek kesinleştirmeleri büyük önem taşıyor.

Tercihlerin tamamlanmasının ardından, yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar için geri sayım başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları ve aynı zamanda boş kalan kontenjanlar, 5 Ağustos Çarşamba günü kamuoyuna ilan edilecek. Bu duyuru ile birlikte, öğrencilerin hangi okullara yerleştikleri netlik kazanacak ve sonraki süreçler belirlenmiş olacak.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?