Neler yeni

LGS tercihleri için yarın son gün

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sinav-tercih-aa-2475392.jpg

LGS Tercih Sürecinde Son Gün Yarın: Başvurular 17.00'de Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre gerçekleştirilen lise tercihleri süreci, yarın sona erecek. Öğrencilerin lise eğitimlerini sürdürecekleri okulları belirledikleri bu önemli süreç, 19 Temmuz Cuma günü saat 17.00 itibarıyla tamamlanacaktır.

LGS merkezi sınavına katılarak yerleştirme puanı elde eden adaylar, tercih başvurularını belirlenen takvim doğrultusunda E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirmiştir. Yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç farklı kategori üzerinden yapılan tercihlerde, adayların puanları, yüzdelik dilimleri ve okulların kontenjanları esas alınmıştır. Tercih süresince adayların, yaptıkları tercihleri kontrol etme ve gerekli durumlarda değişiklik yapma imkanı bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın saat 17.00'den sonra tercih sistemine erişim kapatılacak ve yeni başvuru veya tercih değişikliği yapılamayacaktır. Bu nedenle, henüz tercihlerini tamamlamamış veya mevcut tercihlerini gözden geçirmek isteyen öğrenci ve velilerin, mağduriyet yaşanmaması adına belirtilen süreye kadar işlemlerini tamamlamaları önemle rica olunur. Tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ise daha sonra ilan edilecektir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?