Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS ve YKS sınavlarının soru havuzunun yeni müfredata göre güncelleneceğini duyurdu. Sınavların genel formatında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacağı ifade edildi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek LGS ve YKS sınavlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, sınavların genel yapısında bir değişiklik öngörülmediğini ancak soru havuzunun tamamen yenileneceğini belirtti.
ÖSYM ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tekin, sınav içeriklerinin yeni müfredat programıyla uyumlu hale getirileceğini vurguladı. Öğrencilerin yeni müfredat kazanımlarına göre hazırlanacak sorularla karşılaşacağı bu süreçte, sınavların temel işleyişi ise korunmaya devam edecek.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS ile YKS'nin içeriği ve soru havuzu yeni müfredata göre olacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle kaleme aldığı makalede Türkiye'nin dönüşüm sürecini ve gelecek hedeflerini değerlendirdi. Yeni dönemde reform iradesini koruyarak ekonomik ve teknolojik kalkınmaya odaklanacaklarını belirtti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Gaziantep Arkeoloji Müzesi, kapsamlı bir restorasyon sürecinin ardından tekrar ziyarete açıldı. Bakan Ersoy, müzenin çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilendiğini belirtti.