LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Uzun süredir beklenen sonuçlara, bugün itibarıyla bakanlığın resmî internet adresi "www.meb.gov.tr" üzerinden erişim sağlandığı bildirildi. Bu gelişme, on binlerce öğrenci ve velisi için büyük bir heyecan ve merakla beklenen yerleştirme sürecinin ilk aşamasını teşkil etmektedir.
Açıklanan verilere göre, ilk yerleştirme sonuçlarında öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun, yani yüzde 93,56'sının tercih ettikleri okullara yerleştiği kaydedildi. Bu oran, LGS kapsamında yapılan tercihlerde öğrencilerin önemli bir bölümünün başarılı bir şekilde istedikleri okullara yerleştiğini göstermektedir. Liselere Geçiş Sistemi, Türkiye genelindeki ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin nitelikli liselere yerleşebilmek amacıyla katıldığı merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen tercih ve yerleştirme sürecini kapsamaktadır.
Yüksek yerleşme oranı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yerleştirme sürecinin ilk etabının etkin ve planlı bir şekilde tamamlandığına işaret etmektedir. Öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatları açısından kritik bir öneme sahip olan bu yerleştirme sonuçları, lise eğitimine başlayacak binlerce gencin hangi okulda eğitimine devam edeceğini belirlemiştir. Bu sonuçlarla birlikte, öğrencilerin ve velilerin tercihlerine uygun liselere yerleşme süreci ilk fazıyla tamamlanmıştır.