LGS yerleştirme sürecinde merkezi nakil dönemi sona erdi. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe komisyon başvuruları 17 Ağustos'ta başlıyor.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yürütülen tercih ve nakil maratonunda son aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, merkezi nakil süreçleri tamamlanmış olup, herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları devreye giriyor.
Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda, merkezi sistemle yapılan üçüncü bir nakil dönemi bulunmuyor. Bu nedenle, boş kalan kontenjanlar için başvurular doğrudan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Öğrencilerin ve velilerin yakından takip ettiği bu süreç, 17 Ağustos tarihinde başlayacak ve 26 Ağustos mesai bitimine kadar devam edecek.
Komisyonlar, kendilerine iletilen başvuruları değerlendirerek yerleştirme işlemlerini 28 Ağustos itibarıyla sonuçlandıracak. Bu aşamanın ardından eğitim takvimi yatılılık başvuruları ile devam edecek. Okul ve kurumlar, yatılılık taleplerini 31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında kabul edecek. Sürecin son adımı olan yatılılık yerleştirme sonuçları ise 4 Eylül tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak. Öğrencilerin yerleştirme takvimini dikkatle takip etmeleri ve belirtilen tarihler içerisinde işlemlerini tamamlamaları önem arz ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
LGS NAKİL KOMİSYONU BAŞVURU TARİHLERİ | MEB Lise Nakil Komisyonu Başvuruları 2026 Ne Zaman?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
TÜRKSAT uydularındaki geçiş süreci, bazı kullanıcıların televizyon yayınlarının kesilmesine neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren bazı teknik servisler, basit bir frekans ayarı için yüksek ücretler talep ediyor.