Neler yeni

LGS'de tercih maratonu yarın başlıyor

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
lgs-tercih-a-2072549.jpg

LGS'de Tercih Maratonu Yarın Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler için lise tercih maratonu yarın resmen başlıyor. Adaylar, Türkiye genelindeki nitelikli liselere yerleşebilmek amacıyla tercih başvurularını yarından itibaren 27 Temmuz tarihine kadar yapabilecekler. Bu süreç, LGS puanıyla öğrenci alacak okullara yerleşmek isteyen binlerce öğrenci için kritik bir önem taşıyor.

Tercih işlemleri, belirlenen takvim çerçevesinde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilecek. Adayların, tercih edecekleri okulların kontenjanlarını, taban puanlarını ve başarı sıralamalarını dikkatle inceleyerek tercihlerini oluşturmaları bekleniyor. Tercih döneminin sona ermesiyle birlikte, MEB tarafından yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar da ilan edilecek olup, bu süreç lise eğitimine başlayacak öğrenciler için büyük bir titizlikle yürütülecektir.

LGS yerleştirme sonuçları ile boş kalan kontenjanlar, 5 Ağustos tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Tüm resmi bilgilere ve yerleştirme sonuçlarına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi olan "meb.gov.tr" üzerinden erişim sağlanabilecektir. Öğrencilerin ve velilerin, tercih sürecini eksiksiz ve doğru bilgilerle tamamlamaları, gelecekteki eğitim hayatları açısından büyük önem arz etmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?