LGS'de Yerleşemeyen Öğrenciler İçin Komisyon Başvuruları Başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
7abe60e6572671e554f5ace8398289bccbe7d854e3592276e55c02454771e406.webp

LGS yerleştirme sürecinde herhangi bir okula giremeyen öğrenciler için il ve ilçe komisyon başvuruları 17 Ağustos'ta başlıyor. Yatılılık başvuruları ise Ağustos sonunda alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 2026 LGS yerleştirme sürecinde, tercih dönemlerinde herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir aşamaya geçiliyor. İl ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yapılacak olan başvurular, 17 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak ve 26 Ağustos 2026 tarihine kadar devam edecek.

Söz konusu yerleştirme süreci, 28 Ağustos 2026 tarihinde nihayete erecek ve sonuçlar aynı gün içerisinde duyurulacak. Başvuru yapmak isteyen öğrenci ve velilerin, mezun oldukları ortaokul müdürlüklerine veya doğrudan bağlı bulundukları ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.

Öğrenciler, tercih sürecinde dikkate alacakları güncel boş kontenjanlar, taban puanlar ve yüzdelik dilimler hakkındaki bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve okul numaraları ile sisteme giriş yaparak il ve ilçe bazlı güncel verileri görüntüleyebilecek.

Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yatılılık başvuruları için takvim işleyecek. Yatılılık başvuruları 31 Ağustos ile 3 Eylül 2026 tarihleri arasında okul ve kurumlar tarafından kabul edilecek. Bu sürecin sonuçları ise 4 Eylül 2026 tarihinde ilan edilecek ve kayıt işlemleri e-Pansiyon sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 27'ye düştü.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?