LGS'de yerleşemeyen öğrenciler için komisyon süreci başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
3b6bd5aac0d096df68ffb6106411f279fd3d7afc576e967c812f6f5bdce02061.webp

LGS maratonunda iki nakil döneminde de okula yerleşemeyen öğrenciler için İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları süreci devreye giriyor. Başvurular 17 Ağustos'ta başlayacak ve yerleştirme sonuçları 28 Ağustos'ta duyurulacak.

Lise geçiş sisteminde iki nakil dönemi sonrasında herhangi bir okula kayıt yaptıramayan adaylar için yeni bir fırsat penceresi açılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, zorunlu ortaöğretim garantisi kapsamında İl ve İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları çalışmaları başlıyor. Bu süreç, henüz bir liseye yerleşememiş olan öğrenciler için kritik bir öneme sahip.

Başvurular, 17 Ağustos 2026 tarihinde başlayıp 26 Ağustos 2026 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, mezun oldukları ortaokul müdürlüklerine veya doğrudan ikametgahlarının bulunduğu ilçe millî eğitim müdürlüklerine dilekçe vererek bu süreçte taleplerini iletebilecek. Komisyon tarafından yapılan incelemeler ve yerleştirmeler neticesinde sonuçlar, 28 Ağustos 2026 tarihinde resmi olarak ilan edilecek.

Adayların yerleşme şansını artırmak adına boş kontenjanları takip etmeleri büyük önem taşıyor. T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri kullanılarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapılabilir. Bu sistem üzerinden il ve ilçe bazındaki boş kalan kontenjanlar ile taban puanları detaylı bir şekilde görüntülenebilir.

Komisyon yerleştirmelerinde belirli kriterler sırasıyla uygulanır. Öncelikle öğrencinin ikametgah adresine en yakın kayıt alanındaki okullar değerlendirilir. Akademik başarı durumunun tespiti için ise yerel yerleştirmede 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının ortalaması olan Okul Başarı Puanı esas alınır. Eğer puanlar eşit olursa, 8. sınıftaki özürsüz devamsızlık süresi daha az olan öğrenciye öncelik tanınır.

Yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından yatılılık başvuruları gündeme gelecek. İlgili okul ve kurumlar, 31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında bu başvuruları alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 4 Eylül'de duyurulacak ve kayıt işlemleri e-Pansiyon sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

2026 LGS’de hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? MEB İlçe Komisyonu ve boş kontenjan takvimi

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?