İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?
Sadece ilan sitelerinde pasif bir şekilde başvuru yapıp beklemek yerine; LinkedIn üzerinden hedeflediğiniz şirketlerin karar verici yöneticilerine doğrudan akıl dolu, samimi ve profesyonel soğuk mesajlar (Cold Outreach) atarak kendi işinizi kendiniz yaratabilirsiniz.
Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü
Mesaj kutularını 'Ben iş arıyorum, CV'm ektedir' tarzındaki o itici, spam mesajlarla dolduran adaylar anında engellenir. Kimse tanımadığı birinin iş bulma derdiyle uğraşmak istemez. Önemli olan mesaja bir satış cümlesiyle değil, 'değer sunarak' başlayabilmektir.
Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim
• Hedef müdürün profilini inceleyin, yazdığı bir makaleye veya şirketin yaşadığı bir soruna atıfta bulunarak tamamen kişiselleştirilmiş maksimum 3 paragraflık bir mesaj yazın: 'Şirketinizin mobil uygulamasındaki şu arayüz hatasını fark ettim, bunu çözmek için şöyle alternatif 3 tasarım hazırladım, incelemek istersiniz diye düşündüm.'
• Bu yöntemle iş istemiyorsunuz; doğrudan yeteneğinizi ve problem çözme dehanızı gösteriyorsunuz. Karşı taraf o tasarımı gördüğü an sizi mülakata çağırmak için can atacaktır.
Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım
Değerli Sosyal Forum sakinleri; LinkedIn üzerinden hiç tanımadığınız bir yöneticiye mesaj atarak iş veya proje kapmayı başaran var mı?