Neler yeni

Lübnan'da İdam Cezası Tarihe Karıştı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
0dea8977a75f65e452bc8269c70ec38622565563352b7aebb6b31a604c12cb1e.webp

Lübnan Meclisi, idam cezasını kaldırarak yerine müebbet hapis cezası getiren yeni düzenlemeyi kabul etti. Ülkede son infaz 2004 yılında gerçekleştirilmişti.

Lübnan yasama organı, uzun süredir tartışılan idam cezasının kaldırılmasına yönelik yasa tasarısını onaylayarak yürürlüğe koydu. Kabul edilen yeni düzenleme ile birlikte, idam cezasının yerini müebbet hapis cezası alacak. Karar, ülkede hukuk sisteminde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Lübnan Adalet Bakanı Adil Nassar, meclis oturumunun ardından yaptığı açıklamada, bu değişikliği tarihi bir adım olarak nitelendirdi. Bakan Nassar, idam cezasının kaldırılmasının suçla mücadelede bir zafiyet anlamına gelmediğini, aksine adalet sisteminin modernleşmesi adına atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Ülkedeki son infaz, eski Cumhurbaşkanı Emile Lahud'un görevde bulunduğu 2004 yılında gerçekleşmişti. O dönemde, bir eğitim bakanlığı memuru, amiriyle yaşadığı kişisel anlaşmazlık sonrası 11 meslektaşını öldürmekten suçlu bulunarak idam edilmişti. Bu olaydan bu yana ülkede herhangi bir idam cezası infaz edilmemişti. Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından paylaşılan bilgilere göre, yeni yasa ile birlikte ceza infaz sisteminde köklü bir değişikliğe gidilmiş oldu.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fransa'nın Gravelines Nükleer Santrali, deniz suyu girişini tıkayan denizanası sürüsü nedeniyle üretimini kısıtladı. Güvenlik önlemleri kapsamında çok sayıda reaktör devre dışı bırakıldı.

Lübnan Meclisi, idam cezasını kaldırarak yerine müebbet hapis cezası getiren yeni düzenlemeyi kabul etti. Adalet Bakanı Nassar, kararı tarihi bir adım olarak değerlendirdi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?