Neler yeni

Magazin Kültürü Neden Bu Kadar Çok Tüketiliyor? Merak Psikolojisi

Patlamış Mısır

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
eglence.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

'Bana ne elin ünlüsünün hayatından' desek bile, bir magazin haberi gördüğümüzde gözümüz istemsizce oraya kayıyor. Kim kimden ayrılmış, kim nereye gitmiş... Magazin kültürü insanlık tarihi kadar eski ve asla ölmeyen devasa bir sektör.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Bunun arkasında tamamen evrimsel bir merak psikolojisi ve 'kaçış' arzusu yatıyor. İnsanlar kendi hayatlarının sıkıcı gerçekliğinden, geçim dertlerinden ve stresinden bir anlığına sıyrılmak için, hiçbir sorumluluk taşımayan o pırıltılı ve dramatik ünlü hayatlarını izleyerek deşarj oluyorlar.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Magazin tüketmeyi utanılacak bir şey olarak görmeyin, bu insani bir reflekstir; ancak bunu hayatınızın odak noktası yapıp başkalarının hayatını kendi gerçeğinizin önüne koymayın.
• Magazin haberlerini okurken olayları sadece bir geyik ve eğlence malzemesi olarak görün, oradaki suni dramaları ciddiye alıp fanatiklik derecesinde tartışmalara girmeyin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; sizce magazini bu kadar çekici kılan şey ne? Gizliden gizliye magazin takibi yapanlardan mısınız?

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?