Neler yeni

Manisa'da Kadınlara Yönelik Kaynakçılık Eğitimi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
26a6ab017f4244d9f03b96520ab9d1c039278a4258d969e422eab60f52673b8c.webp

Manisa'da kadınların mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kaynakçılık kursları devam ediyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, resmi geçerliliği olan belgelerle iş hayatına hazırlanıyor.

Manisa'da kadın istihdamını desteklemek amacıyla başlatılan kaynakçılık eğitimi projesi hız kesmeden sürüyor. 2026 yılı sonuna kadar toplam 50 kadına mesleki yetkinlik kazandırmayı hedefleyen programda, ilk grup eğitimlerini başarıyla tamamladı. İkinci grubun çalışmaları ise halihazırda devam ediyor.

Altı hafta süren eğitimler, hem teorik bilgileri hem de uygulamalı çalışmaları kapsıyor. Ağustos ayında başlayacak olan Elektrik Ark Kaynakçılığı eğitimiyle kursiyerlerin teknik becerileri daha da pekiştirilecek. Eğitimlerini başarıyla bitiren katılımcılar, MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanıyor. Ayrıca Manisa TSO desteğiyle MYK belgesi süreçlerinden de yararlanma imkanı sunuluyor. 1994 yılından bu yana mesleki eğitim faaliyetlerini sürdüren Elginkan Vakfı, bu projeyle kadınların sanayi sektöründeki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Elginkan Vakfı'ndan kadın istihdamına güçlü destek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Galatasaray, hazırlık maçlarındaki başarılı performansıyla öne çıkan genç kaleci Jankat Yılmaz ile sözleşme yenilemeyi planlıyor. Yönetim, oyuncunun maaşında iyileştirme yaparak uzun süreli bir anlaşma hedefliyor.

Umuttepe'de seyir halindeki bir belediye otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. Sürücünün hızlı müdahalesiyle yolcular tahliye edilirken araç kullanılamaz hale geldi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?