Mardin'de miras kavgası sonucu öldürülen hukuk öğrencisi Fırat Baraj'ın annesi, şüphelilerin kadın kılığında kaçtığını öne sürdü. Anne Öztap, faillerin yakalanması için yetkililerden yardım bekliyor.
Mardin'in Artuklu ilçesinde 22 Aralık 2025 tarihinde meydana gelen olayda, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Fırat Baraj, miras anlaşmazlığı nedeniyle kuzenleriyle girdiği tartışma sonucunda silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Baraj, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından başlatılan soruşturma sürerken, acılı anne Nazan Öztap, şüphelilerin kaçış süreciyle ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Anne Öztap, güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığını belirttiği görüntülerde, şüphelilerin olaydan yaklaşık bir saat sonra amcalarının evinden kadın kıyafetleri ve çarşaflar giyerek uzaklaştıklarını ifade etti. Şüphelilerin yurt dışına kaçtığını savunan Öztap, faillerin yakalanması için kırmızı bülten talebinde bulunduğunu açıkladı.
Oğlunun katillerinin hala bulunamamış olmasının büyük bir acı yarattığını belirten Nazan Öztap, "Fırat'ın kanı yerde kalmasın" diyerek yetkililere seslendi. Olayın gerçekleştiği bölgedeki kamera kayıtlarının delil niteliği taşıdığını vurgulayan anne, şüphelilerin kaçışına yardım ettiği iddiasıyla aile bireylerinden de şikayetçi olduğunu dile getirdi. Adalet arayışını sürdüren Öztap, devletin konuya müdahil olmasını ve sorumluların en ağır cezayı almasını talep ediyor. Emniyet güçlerinin şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları ise devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Miras anlaşmazlığı yüzünden öldürülen Fırat Baraj'ın annesinden şok iddia: "Kadın kıyafeti giyip kaçtılar!"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Iğdır'daki Havaalanı Kavşağı'nda yapılan yol düzenlemeleri kapsamında Alican Sınır Kapısı'nı gösteren tabelalar asıldı. Çalışmalar, sınır kapısının yeniden açılmasına yönelik hazırlıkların son aşamaya geldiği dönemde gerçekleştirildi.