Mardin'de hafızlık eğitimi alan bir grup öğrenci, Trabzon'da geçirdikleri eğitim sürecinin ardından merhum Kurra Hafız Ali Haydar Özak'ın kabrini ziyaret etti. Öğrenciler, Trabzon'daki misafirperverlikten duydukları memnuniyeti ifade ederek şehirden ayrıldı.
Mardin'in Artuklu ilçesindeki Merhum Kurra Hafız Ali Haydar Özak Kur'an Kursu'nda eğitim gören 12 hafız adayı ve iki eğitmen, hafızlık çalışmalarını sürdürmek üzere Trabzon'a geldi. Çaykara ilçesinin Demirkapı Mahallesi'nde bulunan Kur'an kursunda 18 gün boyunca konaklayan grup, yoğun bir eğitim programı geçirdi.
Hafızlık sınavına girmek üzere Mardin'e dönmeye hazırlanan öğrenciler ve hocaları, Trabzon'da anlamlı bir vefa ziyaretinde bulundu. Grup, Trabzon'un yetiştirdiği önemli isimlerden olan ve yıllarca Kemeraltı mevkisindeki Kur'an kursunda görev yaparak yüzlerce hafızın yetişmesine katkı sağlayan merhum Kurra Hafız Ali Haydar Özak'ın Boztepe'deki kabrini ziyaret etti. Ahi Evren Dede Camii yanındaki mezar başında Kur'an-ı Kerim okuyan hafızlar, Özak için dualar etti.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan öğrenciler, Trabzon'da kaldıkları süre boyunca mahalle sakinlerinin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Trabzon'dan memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden hafız adayları, gelecek yıl tekrar şehre gelmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Öğrenciler ayrıca, bu eğitim sürecinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Trabzon Merkez Kur'an Kursu yetkililerine ve Mardin'deki kursun kurucularına teşekkürlerini iletti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Mardinli hafız öğrencilerden Trabzon’da vefa ziyareti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, yeni sezonda henüz fileleri havalandıramadı. Deneyimli futbolcu, takımının Avrupa sınavı öncesinde gol hasretine son vermeyi hedefliyor.