NASA'nın Perseverance gezgini, Mars'taki Jezero Krateri'nde korundum minerali keşfetti. Bu mineral, Dünya'da yakut ve safir gibi değerli taşların oluşumunu sağlar.
NASA tarafından görevlendirilen Perseverance gezgini, Mars yüzeyindeki Jezero Krateri'nde gerçekleştirdiği araştırmalar sırasında şaşırtıcı bir bulguya ulaştı. Gezginin kullandığı lazer sistemleri, bölgedeki açık renkli kayaçları analiz ederek korundum mineralini ortaya çıkardı.
Dünya'da safir ve yakut gibi değerli taşların temelini oluşturan bu mineral, Kızıl Gezegen'de ilk kez gözlemlendi. Yapılan incelemeler, mineralin kroma bağlı yapısı nedeniyle yakutun karakteristik kırmızı ve pembe tonlarını taşıdığını gösteriyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Las Vegas'tan Atlanta'ya giden bir Delta uçağında tespit edilen yetkisiz WiFi ağı nedeniyle internet erişimi geçici olarak kesildi. Uzmanlar olayın bir 'Evil Twin' saldırısı olabileceğini öngörüyor.
Yapay zeka destekli eğitim araçları pazarı hızla büyürken, bu teknolojilerin öğrenci gelişimi üzerindeki etkileri tartışılıyor. İngiltere'de dezavantajlı öğrenciler için umut vaat eden sistemler, bilişsel tembellik ve veri gizliliği gibi riskleri de beraberinde getiriyor.
Samsung, Galaxy Z Fold8 modeline olan yüksek talep nedeniyle yıllık üretim hedefini 1 milyon adet yükseltti. Şirket, gelişmiş donanım özellikleriyle küresel pazardaki liderliğini pekiştirmeyi planlıyor.