Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme sürecine ilişkin takvimi duyurdu. Başvuruların 4-7 Eylül tarihleri arasında alınacağı süreç, 8 Eylül'deki sonuç ilanıyla tamamlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde norm kadro fazlası öğretmenlerin görev yeri değişikliği sürecine dair takvimi resmen açıkladı. Hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilecek olan atama süreci, öğretmenlerin yeni görev yerlerini belirlemeleri adına kritik bir aşama oluşturuyor.
Belirlenen takvime göre, norm kadro fazlası öğretmenlerin tercih başvuruları 4 Eylül 2026 tarihinde başlayacak. Öğretmenler, başvurularını 7 Eylül 2026 günü saat 16.00'ya kadar MEBBİS sistemi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Bakanlık tarafından yürütülen bu süreçte, öğretmenlerin tercih işlemleri büyük önem taşıyor.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, atama sonuçları 8 Eylül 2026 tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerine geçişleri için gerekli olan ilişik kesme işlemleri ise 9 Eylül 2026 tarihinde yapılacak. Bakanlık yetkilileri, öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması adına belirtilen tarih aralıklarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyor.
Söz konusu atama süreci, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü kriteri gözetilerek yürütülüyor. Sürecin her aşaması, il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda ve MEBBİS üzerinden takip edilecek. Öğretmenler, atama takvimine ilişkin tüm detaylara ve güncel bilgilere bakanlığın resmi kanalları üzerinden ulaşabiliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MEB NORM FAZLASI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN? Tayin başvuru sonuçlar hangi gün açıklanacak?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.