Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin söz varlığını bilimsel verilerle takip etmek amacıyla geliştirdiği yeni bilgi ağını ekim ayında tanıtacak. Proje, eğitim içeriklerinin daha nitelikli hale getirilmesini hedefliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve söz varlıklarını bilimsel yöntemlerle izlemek için başlattığı projede sona yaklaştı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi Projesi, öğrencilerin sınıf düzeylerine uygun bir dil gelişim süreci geçirmelerini amaçlıyor.
Projenin ilk somut ürünü olan MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı, ders kitapları ve eğitim materyallerindeki kelimelerden deyimlere kadar tüm unsurları kayıt altına alıyor. Öğretmenlerin uzmanlığı ve yapay zeka teknolojileriyle desteklenen bu sistem, sadece bir veri tabanı değil, aynı zamanda eğitim içeriklerini inceleyen kapsamlı bir karar destek aracı olarak kurgulandı. Sistem sayesinde bir sözcüğün hangi derslerde, kaç kez ve hangi bağlamda kullanıldığı gibi detaylı analizler yapılabilecek.
Proje ekibi, yürütülen çalışmaların mevcut durumunu ve geliştirilen yazılımları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sundu. Sunumda, sistemin öğretmenler, araştırmacılar ve ders kitabı yazarları için sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu. Bakanlık, bu çalışmanın Türkçenin eğitim ortamlarında daha etkili kullanılmasına büyük katkı sağlayacağını öngörüyor.
Toplam 18 iş paketinden oluşan ve uzmanlar, akademisyenler ile yazılımcı öğretmenlerin ortak çalışmasıyla hazırlanan projenin, ekim ayında düzenlenecek bir toplantı ile kamuoyuna tanıtılması planlanıyor. Bakanlık yetkilileri, projenin öğrencilerin söz varlığını planlı ve izlenebilir bir şekilde geliştirmeye devam edeceğini belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
'MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı' için hazırlıklar son aşamada! Bakanlıktan açıklama
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.