Neler yeni

MEB'den dolandırıcılık uyarısı: Bakanlık para talep etmez

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
64f8017245ade7e521c552ee5027c162b3b200d0f1de1b7dbc1deb114001003e.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, kendi adını kullanarak firmalardan para isteyen dolandırıcılara karşı uyarı yayımladı. Bakanlık, bu tür taleplere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı firmaları ve vatandaşları uyardı. Bakanlık birimleri veya yöneticilerinin isimlerini kullanarak, firmalardan sosyal yardım, bağış ya da sponsorluk adı altında para talep edildiği tespit edildi.

Yapılan açıklamada, kötü niyetli kişilerin EKAP üzerinden iş yapan veya iş başvurusu bulunan firmaların iletişim bilgilerine ulaştığı belirtildi. Bu yöntemle firmalarla irtibata geçen şahısların, yasal olmayan yollarla maddi kazanç sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

Bakanlık, kurumun hiçbir şekilde bu tür gayrimeşru yöntemlerle para talep etmediğinin altını çizdi. Yetkililer, vatandaşların ve firma sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için bu tür asılsız taleplere kesinlikle itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, herhangi bir ödeme yapılmaması ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Dolandırıcılık girişimlerine karşı gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığı ve sorumlular hakkında ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Bakanlık, benzer durumlarla karşılaşanların dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Milli Eğitim Bakanlığı uyardı. "Bakanlık para talep etmez"

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?