MEB'den dolandırıcılık uyarısı: Para taleplerine itibar etmeyin

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
9c8ef994ed7803f0a3b9847b66d12b2dc7afc5fc5d5065bbf1ab40ad7bf707d3.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık yetkililerinin adını kullanarak firmalardan para isteyen dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu. Bakanlık, bu tür yasa dışı taleplere karşı hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde bakanlık birimleri ve yöneticilerinin isimlerini kullanarak firmalardan haksız kazanç sağlamaya çalışan dolandırıcılara karşı resmi bir uyarı yayımladı. Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden elde ettikleri firma bilgilerini kullanarak telefon veya farklı iletişim kanallarıyla şirketlere ulaştıkları belirlendi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kurumun sosyal yardım, bağış veya sponsorluk gibi hiçbir gerekçeyle firmalardan para talep etmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Yetkililer, vatandaşların ve işletmelerin bu tür asılsız taleplere kesinlikle itibar etmemeleri, herhangi bir ödeme yapmamaları ve kişisel verilerini paylaşmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Dolandırıcılık girişimlerine karşı gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını belirten bakanlık, sorumluların tespiti için ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Kurum, mağduriyet yaşanmaması adına bu tür şüpheli durumların vakit kaybetmeden bildirilmesi gerektiğini hatırlattı.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Milli Eğitim Bakanlığı uyardı! "Bakanlığın para talep etmesi söz konusu değildir"

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Galatasaray'ın Arca Çorum FK ile berabere kaldığı maçta iki gol atan Victor Osimhen, performansını ve transfer iddialarını değerlendirdi. Nijeryalı yıldız, tamamen işine odaklandığını vurguladı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?