Neler yeni

MEB'den velilere uyum haftası için idari izin düzenlemesi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
bca541673296f5373e88da65d7a74a6931777d0d5422f5ac0ebd5ae0fd85140a.webp

Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılı uyum haftasında velilerin katılımını desteklemek amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Kamu çalışanı ebeveynlere çocuklarının uyum sürecinde günlük 3 saat idari izin hakkı tanındı.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılına yönelik yayımladığı genelge ile okul-aile iş birliğini güçlendirecek yeni bir dönemi başlatıyor. Bakanlık tarafından açıklanan takvime göre, okul öncesi eğitim, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yeni düzenleme kapsamında, ailelerin çocuklarının eğitim sürecine daha aktif katılım sağlaması hedefleniyor. Bu amaçla, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazı doğrultusunda, kamuda görev yapan ebeveynlere önemli bir kolaylık getirildi. Talep etmeleri halinde, uyum haftası süresince veliler, çocuklarının kayıtlı olduğu okulun ders saatlerine uygun olarak günde 3 saati aşmayacak şekilde idari izinli sayılabilecek.

Uyum haftası ile sınırlı kalmayacak olan bu süreç, Ailemle Okul Yolu Programı çatısı altında tüm eğitim yılına yayılacak. Aile ve Nüfus 10 Yılı politikalarıyla uyumlu olarak hazırlanan program, velilerin okul ortamındaki gelişim ve rehberlik faaliyetlerine daha bütüncül bir yaklaşımla dahil olmasını amaçlıyor. Bakanlık, bu adımla ailelerin eğitim sürecindeki rolünü artırarak öğrencilerin okula alışma dönemini daha verimli kılmayı hedefliyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

SON DAKİKA... Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Memurlara uyum izni: O tarihler arasında günde 3 saat...

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fenerbahçe forması giyen Cengiz Ünder, Çorum FK'ya transfer olmaya hazırlanıyor. Deneyimli oyuncunun bugün sağlık kontrollerinden geçerek resmi imzayı atması bekleniyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?