Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda görevlendirilmek üzere planlanan 30 bin güvenlik görevlisi alımı için süreç henüz başlamadı. Adaylar, İŞKUR üzerinden yapılacak resmi duyuruları bekliyor.
Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde okulların güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gündeme getirilen 30 bin güvenlik görevlisi alımı, iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye genelindeki 81 ilde görevlendirilmesi hedeflenen personellerin, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin korunması ve okul çevresindeki denetimlerin artırılması noktasında kritik bir rol üstlenmesi planlanıyor.
Alım sürecine ilişkin araştırmalar yoğun bir şekilde devam etse de, 11 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla resmi bir başvuru takvimi veya ilan detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Yetkililer, sürecin İŞKUR üzerinden yürütüleceğini öngörürken, adayların resmi kanallar dışındaki bilgilere itibar etmemeleri gerektiği vurgulanıyor.
Adayların en çok merak ettiği konuların başında gelen başvuru şartları, yaş kriterleri, eğitim durumu ve güvenlik kimlik kartı gibi detaylar, yayımlanacak resmi ilan metinlerinde yer alacak. Şu aşamada kesinleşmiş bir başvuru kriteri bulunmuyor. İlgili bakanlıklar tarafından yapılacak duyurularla birlikte, kontenjan dağılımları ve başvuru süreciyle ilgili tüm detayların netleşmesi bekleniyor.
Eğitim kurumlarında güvenliğin artırılmasına yönelik bu istihdam planı, yeni dönem öncesinde okul güvenliğinin güçlendirilmesi adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Adayların, güncel gelişmeleri takip etmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR'un resmi duyuru platformlarını düzenli olarak kontrol etmeleri önem arz ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
2026 MEB Güvenlik Görevlisi Alımı: İŞKUR Okul Güvenlik Görevlisi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? MEB 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Ne Zaman Yapılacak? Başvuru Şartları Neler?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.