Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, son 25 yılda eğitimde yenilikçi uygulamaları desteklemek amacıyla 1 milyondan fazla AR-GE ve proje faaliyetini hayata geçirdi. Çalışmalar, öğrencilerin temel becerilerini geliştirmek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak hedefiyle 81 ilde yürütülüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim sisteminin kalitesini artırmak ve öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla yürüttüğü AR-GE ve proje faaliyetlerinde önemli bir eşiği geride bıraktı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son 25 yıl içerisinde hayata geçirilen yenilikçi uygulamaların toplam sayısı 1 milyonu geçti.
81 ilde eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalar, öğrencilerin yalnızca akademik başarılarını değil; analitik düşünme, problem çözme, iş birliği ve girişimcilik gibi temel becerilerini de güçlendirmeyi amaçlıyor. Özellikle özel gereksinimli ve dezavantajlı öğrencilere yönelik kapsayıcı projelerin yanı sıra atölye çalışmaları, kamplar ve yarışmalarla öğrenme süreçleri zenginleştiriliyor.
Bakanlık tarafından hayata geçirilen stratejik adımlar arasında FATİH Projesi, MEBİ, HEMBA, HAREZMİ Eğitim Modeli, METEK ve Zanaat Atölyeleri gibi geniş bir yelpaze bulunuyor. Ayrıca yapay zeka becerilerini geliştirmeye yönelik FEYZA Projesi, dil eğitimini güçlendiren DİLİM ve çevre bilincini odağına alan Çevre Dostu 1000 Okul gibi uygulamalar da eğitim sisteminin farklı kademelerinde aktif olarak uygulanıyor.
AR-GE faaliyetleri, her ilin kendine özgü ihtiyaçları ve imkanları doğrultusunda şekillendiriliyor. İllerde geliştirilen başarılı örnekler, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yılda iki kez yayımlanan 81 İl AR-GE Bülteni aracılığıyla ülke genelinde paylaşılıyor. Bu yöntemle iller arasında deneyim aktarımı sağlanırken, elde edilen veriler ışığında uygulamalar sürekli güncelleniyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel ilkeleri doğrultusunda yürütülen bu çalışmalar, eğitimde dijital dönüşümü sağlamayı ve fırsat eşitliğini pekiştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, toplumsal dayanışmayı destekleyen Aile Okulu gibi projelerle de eğitim ekosistemini daha kapsayıcı bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MEB, 1 milyonu aşkın ARGE ve projesini hayata geçirildi