**MEB'in Yapay Zeka Destekli DİLİM Projesi Tanıtıldı**
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim süreçlerinde yapay zeka teknolojilerini kullanarak önemli bir adım atmayı hedefleyen DİLİM projesini kamuoyuna duyurdu. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, DİLİM'in eğitim ve teknoloji alanında Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Bakan Tekin, DİLİM projesinin sadece teknik bir yazılımdan ibaret olmadığını, çok daha geniş bir vizyonu temsil ettiğini vurguladı. Konuşmasında, "DİLİM, bir yazılım, bir uygulamanın çok ötesinde bir manaya sahip. Kendi aklıyla düşünen, kendi teknolojisini üreten, çocuklarını koruyan, verisine sahip çıkan, köklerinden aldığı güçle geleceğe yürüyen bir Türkiye'nin eseridir" ifadelerini kullanarak projenin ulusal kimlik, teknolojik bağımsızlık ve veri güvenliği açısından taşıdığı değeri açıkladı.
DİLİM projesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yapay zeka çözümlerini eğitim sistemine entegre etmeyi amaçlıyor. Bu proje ile öğrencilerin bireysel öğrenme ihtiyaçlarına daha etkin yanıt verilmesi, öğretmenlerin eğitim süreçlerindeki yükünün hafifletilmesi ve eğitim verilerinin ulusal sınırlar içinde güvenle işlenmesi hedefleniyor. Bakan Tekin'in açıklamaları, DİLİM'in Türkiye'nin gelecekteki eğitim ve teknoloji politikaları için bir mihenk taşı olacağının sinyallerini verdi.