Neler yeni

Meclis'te yeni haftanın gündemi: Üniversite affı ve çocuk suçlulara ilişkin düzenleme

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
tbmm-meclis-oylama-aa-2175276.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftadaki mesaisi, iki önemli yasal düzenlemeyi gündemine alarak yoğun geçecek. Genel Kurul'da, yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen öğrencilere yeniden eğitim hakkı tanıyan kanun teklifi görüşülecek. Aynı zamanda, "Terörsüz Türkiye" hedefine ulaşma amacı taşıyan yasal düzenlemeler kapsamında, çocuk suçlulara ilişkin mevzuatta yapılacak adımlar da Meclis gündeminde yer alacak.

Meclis Genel Kurulu'na sunulacak olan kanun teklifi, çeşitli nedenlerle yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen binlerce öğrenciye af getirmeyi hedefliyor. Bu düzenleme ile eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan öğrencilere, üniversiteye dönüş yolu açılması öngörülüyor. Teklifin içeriğinde, özellikle aday hekimlik statüsüne geçiş yapamayan tıp fakültesi öğrencilerinin de eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerine olanak sağlanması planlanıyor. Bu sayede, uzun süredir gündemde olan öğrenci mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Diğer yandan, "Terörsüz Türkiye" vizyonu doğrultusunda atılacak yasal adımlar da bu hafta TBMM'nin öncelikli konularından biri olacak. Ülke genelinde terörle mücadelede kararlılık vurgusunu pekiştirecek nitelikteki bu düzenlemelerle, mevcut yasal çerçevenin güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, özellikle çocuk suçlulara yönelik hukuki süreçler ve mevzuatın yeniden değerlendirilmesi, ilgili kanunlarda iyileştirmeler yapılması ve caydırıcılığın artırılmasına yönelik düzenlemelerin ele alınması bekleniyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?