- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,667
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan savunma anlaşması kapsamında kurulan komite Riyad'da bir araya geldi. Anlaşmanın onay süreci için TBMM'ye sunulması planlanıyor.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında 7 Ağustos 2026 tarihinde imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması, bölgesel iş birliği adına önemli bir aşamaya ulaştı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu girişimin bölgesel güvenliğe verilen önemin somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Anlaşma çerçevesinde oluşturulan Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi, ilk toplantısını 5 Ekim tarihinde Riyad'da gerçekleştirdi. Sürecin nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın resmi onay işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını duyurdu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bakan Güler'den Mekke Anlaşması açıklaması. ''Bölgesel güvenliğe verdiğimiz önemin göstergesi''
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile telefonla görüştü. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve çözüm yolları değerlendirildi.
Orta Doğu'daki gerilimler ve Fed'in faiz artırımına yönelik beklentiler dolar endeksini son 18 ayın en yüksek seviyesine taşıdı. Avro ise Fransa kaynaklı mali endişelerle dolar karşısında değer kaybederek 17 ayın en düşük seviyesine geriledi.