Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın imzaladığı savunma ittifakı bölgede yankı uyandırdı. ABD Başkanı Trump, girişimi Orta Doğu'nun güvenliği adına önemli bir adım olarak değerlendirdi.
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma İttifakı, bölge güvenliği açısından yeni bir dönemin kapılarını araladı. 7 Ağustos tarihinde gerçekleşen imza töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif yer aldı.
Gelişmeleri değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada üç ülkenin liderlerini tebrik etti. Trump, bu girişimi büyük, cesur ve önemli bir ilk adım olarak tanımladı. Orta Doğu ülkelerinin kendi güvenlikleri konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmeye başladığını belirten Trump, bu ittifakın bölge ülkelerinin kendilerini daha anlamlı bir şekilde savunmalarına olanak tanıyacağını ifade etti.
İttifakın, Orta Doğu'nun bir araya gelme iradesini yansıttığını vurgulayan ABD Başkanı, atılan bu adımın bölgesel istikrar açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Söz konusu iş birliği, bölgedeki savunma stratejilerinin yeniden şekillenmesi noktasında dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Trump, Mekke İttifakı'nı tebrik etti: "Büyük, cesur ve önemli bir ilk adım"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Araç kiralama sektöründe hizmet standartlarını artırmak amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. 2027 yılında başlayacak uygulama ile yetki belgesi zorunluluğu ve depozito iade güvencesi gibi yenilikler devreye girecek.