Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, bir aydır eğitilen MEGA isimli insansı robotu hizmete aldı. Robot, belediye birimlerinde vatandaşları yönlendirme ve denetim gibi görevlerde kullanılacak.
Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, teknolojik yatırımları kapsamında MEGA adını verdiği insansı robotu bünyesine katarak görevlendirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, akıllı belediyecilik vizyonu doğrultusunda robotik yapay zeka asistanı ile hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Bir aydır yoğun bir eğitim sürecinden geçen MEGA, belediyenin farklı birimlerinde aktif rol alacak. Robotun temel görevleri arasında belediyeye gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak, vatandaşları ilgili birimlere yönlendirmek ve zabıta denetimlerine destek sağlamak yer alıyor. Başkan Palancıoğlu, robotun sadece idari işlerde değil, aynı zamanda eğitim süreçlerinde de kullanılacağını vurguladı. Özellikle öğrencilerin robotik yazılım süreçlerine dahil edilmesinin hedeflendiğini belirten Palancıoğlu, teknoloji laboratuvarları ve kurulması planlanan teknoloji lisesi ile genç yeteneklerin destekleneceğini kaydetti.
Tanıtım sırasında sergilediği dans gösterisiyle dikkat çeken MEGA, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarla da ilgi odağı oldu. Kayseri'nin yerel spor kulüplerine olan bağlılığını dile getiren robot, gelecekte farklı robotik sistemlerin de belediye bünyesine dahil edileceğinin sinyalini verdi. Melikgazi Belediyesi, bu adımıyla yerel yönetimlerde yapay zeka ve robotik teknolojilerin kullanımına öncülük etmeyi amaçlıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bir aydır eğitiliyordu, insan görünümlü robot belediyede işe başladı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Avrupa Birliği Komisyonu, Almanya'nın elektrik arzını güvence altına almak için hazırladığı 35 milyar avroluk kapasite mekanizmasını onayladı. 2031'de başlayacak sistem, üreticilere hazır kapasite için ödeme yapılmasını öngörüyor.