- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri, 9 Ekim ile biten haftada önemli bir artış kaydetti. Toplam rezerv miktarı 171,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bankanın toplam rezervlerinde artış yaşandı. 9 Ekim haftasında bir önceki haftaya kıyasla 4 milyar 187 milyon dolarlık yükseliş kaydedildi.
Bu artışla birlikte TCMB'nin toplam rezervleri 171 milyar 575 milyon dolar seviyesine ulaştı. Söz konusu veriler, bankanın rezerv yönetimindeki haftalık değişimi ortaya koyarken, toplam miktarın 171,6 milyar dolar bandına yerleştiğini gösterdi.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da 15 Ekim tarihinde ölçülen yağış miktarı, son 115 yılın en yüksek üçüncü değeri olarak kayıtlara geçti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre bölgeye 129,6 milimetre yağış düştü.
İsrail ordusu, çeşitli bölgelerde gerçekleşen 254 öldürme ve yaralama iddiasına yönelik yürüttüğü soruşturmaların sonuçlarını açıklamadı. BBC'nin aktardığı bilgilere göre, söz konusu vakaların akıbeti hakkında kamuoyuna bilgi verilmedi.
ALÇIDER Başkanı Asilhan Arslan, alçı levha kullanımının inşaat sektöründe maliyetleri düşürdüğünü ifade etti. Bu sistemlerin yapıları hafifletmesinin yanı sıra çevresel faydaları da bulunuyor.