Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Merkez Eğitim Kurulu, kamu kurumlarındaki eğitim süreçlerini iyileştirmek amacıyla ilk kez toplandı. Toplantıda yeni eğitim modülü tanıtılarak aday memurların eğitim materyallerinin güncellenmesi kararı alındı.
Resmi Gazete'de 9 Mart 2026 tarihinde yayımlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan Merkez Eğitim Kurulu, ilk toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk başkanlığında toplanan kurul; Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri ile tüm bakanlıkların genel müdürlerini bir araya getirdi.
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, kamu kurumlarındaki eğitim süreçlerinin daha etkin ve izlenebilir hale getirilmesi oldu. Bu kapsamda, Kamu Personeli Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Hizmet İçi Eğitim Modülü tanıtılarak kurumların erişimine açıldı. Kurul, aday memurların temel eğitim konularını, ders kitaplarını ve soru kitapçıklarını güncel ihtiyaçlara göre genişletme kararı aldı. Güncellenen bu içeriklerin, söz konusu modül üzerinden kamu kurumlarına sunulması hedefleniyor.
Ayrıca toplantıda, devlet memurlarının hizmet içi eğitimlerinin genel değerlendirmesi yapıldı ve eğitim sisteminin geliştirilmesine yönelik çeşitli öneriler ele alındı. Kamu kurumlarında eğitim standartlarının yükseltilmesi amacıyla atılan bu adımların, personelin mesleki gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eksim Holding'in 40. yıl dönümü kutlamalarına katılarak bir sergi açılışı gerçekleştirdi. Konuşmasında holdingin kurucularını anan Erdoğan, geçmişe sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.
Silivri açıklarında meydana gelen gemi kazasında kaybolan aşçıbaşı Abdülbaki Mirzaoğlu'nun ailesi, arama kurtarma çalışmalarından gelecek iyi bir haberi bekliyor. Emekliliğine kısa süre kalan denizcinin yakınları, olay yerindeki bekleyişlerini sürdürüyor.