Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Mersin'de ruhsatsız bir işletmede hijyen kurallarına aykırı şekilde üretilen tonlarca bozuk turşu ele geçirildi. İşletme faaliyetten men edilirken sahibine ağır para cezası kesildi.
Mersin'in Akdeniz ilçesinde halk sağlığını hiçe sayan bir işletmeye yönelik düzenlenen operasyonda, tonlarca bozulmuş ve küflenmiş turşu ele geçirildi. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek Karaduvar Mahallesi'ndeki gizli bir imalathaneye baskın düzenledi.
Yapılan incelemelerde, turşuların toz, toprak ve çamur içerisinde, güneş altında ve atık suların bulunduğu sağlıksız bir ortamda paketlendiği tespit edildi. İşletmenin, farklı markaların etiketlerini kullanarak sahte üretim yaptığı ve son tüketim tarihi geçmiş ürünleri yeniden piyasaya sürmeye çalıştığı belirlendi. Ayrıca, tesiste hiçbir hijyen tedbirinin alınmadığı ve işletmenin herhangi bir çalışma ruhsatının bulunmadığı anlaşıldı.
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, ele geçirilen 3 bin 500 kova bozulmuş ve kokmuş turşunun imha edilmek üzere toplandığını belirtti. Sivaslıoğlu, işletmenin faaliyetten men edildiğini ve el konulan ekipmanların geri dönüşüm tesislerine gönderileceğini ifade etti. Denetimler sırasında genel temizlik kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle işletmeye ayrıca idari yaptırım uygulandı.
Olay yerine intikal eden Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de incelemelerde bulundu. Sağlıksız koşullarda üretim yapılması, hijyen kurallarının ihlal edilmesi ve insan sağlığını tehdit eden asitli sıvıların kullanılması nedeniyle işletme sahibine 58 bin lira tutarında idari para cezası kesildi. Yetkililer, halkın sağlığını tehlikeye atan bu tür işletmelere karşı denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Akdeniz zabıtası bozulmuş, kokmuş, küf tutmuş tonlarca turşu ele geçirdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.