Meta'dan Avustralya'da çocuk hesaplarına yönelik büyük temizlik

Teknoloji Editörü

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
f19be3b8abb3e91cd95d007527b40d1d2d4ce0c337da27363adf9e7a329916ce.webp

Meta, Avustralya'da yürürlüğe giren yaş kısıtlaması yasası kapsamında 16 yaş altındaki yüz binlerce hesabı kapattı. Şirket, yapay zeka destekli sistemlerle denetimlerin süreceğini belirtti.

Meta, Avustralya'da 10 Aralık 2025 tarihinde yürürlüğe giren sosyal medya yaş kısıtlaması yasasına uyum sağlamak amacıyla geniş çaplı bir denetim süreci başlattı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 16 yaşın altındaki kullanıcılara ait olduğu belirlenen toplam 756 bin hesabın kapatıldığı duyuruldu. Bu hesapların 462 bininin Instagram, 294 bininin ise Facebook platformuna ait olduğu kaydedildi.

Yapay zeka destekli tespit sistemleri aracılığıyla yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edilirken, kapatılan hesap sayısının önümüzdeki dönemde artabileceği vurgulandı. Avustralya hükümeti tarafından hayata geçirilen yasal düzenleme, aralarında Instagram, Facebook, TikTok, YouTube ve X gibi popüler mecraların bulunduğu 10 farklı platformu kapsıyor. Hükümet, bu adımla algoritmaların ve zararlı içeriklerin gençler üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmeyi amaçlıyor.

Yasa kapsamında, 16 yaş altındaki çocuklara ait hesapları kaldırmak için gerekli adımları atmayan teknoloji şirketlerine 49,5 milyon Avustralya dolarına varan ağır para cezaları uygulanması öngörülüyor. Meta, yasal yükümlülüklerini yerine getirmek adına denetim mekanizmalarını güçlendirmeye devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Meta, 16 yaş altı 756 bin sosyal medya hesabını kapattı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Apple'ın eylül ayında tanıtması beklenen katlanabilir iPhone Ultra modeli, tedarik sorunları nedeniyle başlangıçta sadece ABD'de satışa çıkacak. Yüksek fiyat etiketiyle dikkat çeken cihazın üretim miktarı bellek krizi nedeniyle kısıtlı tutuluyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?