Meta, bulut bağımlılığını azaltan ve kişisel bilgisayarlarda çalışabilen Muse Glimmer modelini duyurdu. Şirket, açık kaynak stratejisiyle yapay zekanın demokratikleşmesini hedefliyor.
Sosyal medya devi Meta, yapay zeka alanındaki rekabette yeni bir adım atarak Muse Glimmer adlı açık kaynak modelini kamuoyuna tanıttı. Geliştirilen bu sistem, rakiplerinin devasa modellerine kıyasla çok daha kompakt bir yapıya sahip. Özellikle tek bir ekran kartı bulunan Mac veya PC sistemlerinde ajan görevlerini yerine getirebilen model, kullanıcıların bulut sistemlerine olan ihtiyacını minimize etmeyi amaçlıyor.
Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka teknolojilerinin yalnızca birkaç büyük firmanın tekelinde kalmasının sorun yaratabileceğini vurguladı. Zuckerberg, ABD'nin bu alanda Çinli rakipleriyle etkin bir mücadele verebilmesi için model damıtma ve veri kullanımı üzerindeki mevcut kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Açık kaynaklı yapıların düşük maliyetli olması, işletmelerin sistemleri kendi özel gereksinimlerine göre kolayca optimize etmelerine imkan tanıyor.
Meta'nın teknoloji yol haritasında sadece küçük modeller yer almıyor; Zuckerberg daha büyük ölçekli modellerin de yakın zamanda geleceğinin sinyalini verdi. Ayrıca, süper zeka ekibi tarafından hazırlanan Muse Spark 1.2 modelinin yakında kullanıma sunulması bekleniyor. Şirket, yeni modellerin yayınlanma süreçlerinde güvenlik standartlarının bağımsız yönetim kurulu üyeleri tarafından onaylandığı bir denetim yapısı kurmayı planlıyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İlk kez ev sahibi olacaklar için %1.20 faiz oranlı konut kredisi kampanyası planlanıyor. Başvuruların henüz alınmadığı kredi modelinin kamu bankaları aracılığıyla sunulması bekleniyor.
Fenerbahçe, Napoli'den ayrılmak isteyen golcü oyuncu Romelu Lukaku ile prensipte anlaşmaya vardı. Transferin 9-10 milyon euro bandında tamamlanabileceği konuşuluyor.