- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,888
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Fenerbahçe karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyeti değerlendirdi. Diyadin, zorlu maçta savunma odaklı bir oyun planı uyguladıklarını belirtti.
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Gençlerbirliği, rakibini 2-1 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, maçın zorlu geçeceğinin önceden belli olduğunu vurguladı.
Diyadin, Fenerbahçe'nin oyun kalitesi ve şampiyonluk adaylığı göz önüne alındığında, topun rakipte kalacağı ve kendilerinin savunmada yoğunlaşacağı bir senaryonun kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Fenerbahçe'nin oyunu rakip sahaya yıkma odaklı bir stratejiyle oynadığını belirten deneyimli teknik adam, kendi oyuncularının ise yüksek enerji ve disiplinle mücadele ettiğini dile getirdi.
Maç planlarını Koita, Tongya ve Traore gibi isimlerin hızından yararlanarak geçiş hücumları üzerine kurduklarını söyleyen Diyadin, savunma oyuncularının gösterdiği performansın galibiyette kilit rol oynadığını belirtti. Fenerbahçe karşısında önde baskı yapma şanslarının bulunmadığını kaydeden Diyadin, bu zorunluluğu bir tercihe dönüştürerek kontrollü bir oyun sergilediklerini ifade etti. Teknik direktör, bu tür bir oyun formatının sadece Fenerbahçe ve Galatasaray gibi güçlü rakiplere karşı uygulanabileceğini, denk takımlara karşı ise farklı bir strateji izlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Suudi Arabistan Pro Ligi'nin açılış haftasında Al Nassr, sahasında Al Fateh'i üç golle geçti. Ev sahibi ekip aldığı galibiyetle lige üç puanla giriş yaptı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşısında alınan mağlubiyetin ardından taraftarlardan özür diledi. Deneyimli çalıştırıcı, yenilginin nedenini rotasyona bağlamanın yanlış olduğunu vurguladı.