Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Tarım ve Orman Bakanlığı, meyve suyu ve nektar üretim standartlarını Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu hale getirmek için yeni bir taslak hazırladı. Düzenleme ile meyve sularında tatlandırıcı kullanımı kısıtlanırken, şeker oranı düşürülmüş ürünlere onay verilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, meyve suyu ve nektar sektöründeki üretim standartlarını köklü bir şekilde değiştirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcilerinin görüşüne sunulan yeni tebliğ taslağı, tüketicilerin daha doğru bilgilendirilmesini ve Avrupa Birliği mevzuatına tam uyum sağlanmasını amaçlıyor.
Taslağın yürürlüğe girmesiyle birlikte, konsantre, püre veya toz formunda üretilen meyve sularında tatlandırıcı kullanımı tamamen yasaklanacak. Buna karşılık, ilave şeker içermeyen meyve nektarlarında şeker yerine tatlandırıcı kullanılmasına imkan tanınacak. Düşük enerjili nektar kategorisinde ise şekerin belirli bir kısmının tatlandırıcı ile ikame edilmesine izin verilecek.
Düzenlemenin bir diğer önemli ayağı ise yeni nesil ürünleri kapsıyor. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde, özel işlemler uygulanarak doğal şeker miktarı en az yüzde 30 oranında azaltılmış meyve sularının üretimi ve piyasaya arzı resmen onaylanacak. Bu adımlarla birlikte meyve suyu pazarında daha şeffaf ve sağlıklı bir üretim sürecinin hedeflendiği belirtiliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye merkezli distribütörlük şirketi Tradist, operasyonlarını yedi ülkeye yayarak yeni pazarlara açılmayı hedefliyor. Şirket, global markalarla iş birliğini yerli üretimle güçlendirmeyi planlıyor.
Bankacılık sektörünün toplam mevduat hacmi 28 Ağustos haftasında yükseliş kaydetti. Aynı dönemde tüketici kredilerinde de artış gözlendi.