Neler yeni

🥺 Mezuniyet Sonrası Boşluğa Düşme (Post-Graduation) Sendromu Psikolojisi

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Diplomayı büyük bir coşkuyla aldınız, kepleri fırlattınız ve o kutlamalar bitti. Ertesi sabah uyandığınızda artık gidecek bir kampüsünüzün, vizelerinizin olmadığını ve resmen 'işsiz bir yetişkin' olduğunuzu fark ettiğiniz an içinizi kaplayan o devasa boşluk hissidir bu sendrom.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Yıllarca süren korunaklı öğrenci kimliği bir günde yok olur; çevrenin 'iş buldun mu?' baskıları başlar. Bu geçiş dönemi, gençlerin hayatındaki en yüksek depresyon ve gelecek kaygısı (anksiyete) tetikleyicilerinden biridir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Mezun olur olmaz hemen mükemmel bir iş bulmak zorunda hissetmeyin, bu süreç zaman alır. Kendinize en az 3-6 aylık bir adaptasyon ve iş arama payı tanıyarak psikolojik olarak rahatlatın.
• Evde boş oturup depresyona girmek yerine, LinkedIn üzerinden sektörel başvurularınızı düzenli yapın, günlük spor veya dil öğrenme rutinleri oluşturarak zihninizi disiplinde tutun. Öğrencilik bitti, gerçek hayat şimdi başlıyor ve bu heyecanlı bir yolculuk.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; mezuniyet sonrası o boşluğa düşme ve gelecek kaygısı hissini şu an yaşayan var mı? Bu süreçle nasıl baş ediyorsunuz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?