Neler yeni

Milli Hızlı Tren Testlerde Başarıyla İlerliyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7d8e4710e6d16239e06d580a3b8b0d9d867863934ec9c46f7a7db548a896c73f.webp

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği hızlı tren, test sürüşlerinde 250 kilometre hıza ulaştı. Alüminyum gövde yapısına sahip tren, yerli kontrol sistemleriyle donatıldı.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla üretilen hızlı treni, gerçekleştirilen test sürüşlerinde 250 kilometre hıza ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Trenin dinamik seyir emniyeti testleri, Gebze-Eskişehir ve Eskişehir-Polatlı güzergahlarında başarıyla tamamlandı.

Toplam 577 yolcu kapasitesine sahip olan hızlı tren, dayanıklı alüminyum gövde yapısıyla dikkat çekiyor. Aracın kritik öneme sahip kontrol ve yönetim sistemi ile cer sistemi, ASELSAN tarafından yerli olarak geliştirildi. Bu teknolojik hamle, Türkiye'nin demiryolu ulaşımındaki yerlilik oranını artırma hedefleri doğrultusunda atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ağustos ayı imalat PMI verisi 48,1'e yükselerek son üç ayın en iyi performansını sergiledi. Ancak sektör, Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimlerin etkisiyle talep ve üretimde daralma yaşamaya devam ediyor.

Defense News Top 100 listesine giren 5 Türk savunma şirketi, toplamda 14,9 milyar dolarlık gelir elde ederek küresel pazardaki ağırlığını artırdı. ASELSAN ve ARCA Savunma gibi şirketlerin dikkat çekici performansları Türkiye'nin sektördeki üretim ve ihracat gücünü gözler önüne serdi.

Almanya, taşımacılık sektöründeki büyük şoför açığını gidermek için mesleki yeterlilik sınavlarında Türkçe dil seçeneğini kullanıma sundu. Düzenleme, adayların dil engelini aşarak iş gücüne daha hızlı katılmasını hedefliyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?