Milli sporcular için üniversite tercih süreci başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e2dececd0a23bd732bbfe1763861f2e876b26e6dbaba7b141059d430aaea260e.webp

Spor alanlarında üstün başarı gösteren adaylar için yükseköğretim yerleştirme başvuruları başladı. Adaylar tercihlerini 24 Ağustos tarihine kadar elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

2026-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı olan adayların yükseköğretim programlarına yerleştirilme süreci resmen başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen bu özel yerleştirme için adaylar, tercihlerini 24 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Başvuru sürecinde adayların dikkat etmesi gereken en önemli husus, işlemlerin yalnızca elektronik ortamda bireysel olarak gerçekleştirilecek olmasıdır. Posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri kesinlikle işleme alınmayacaktır. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapabilecek.

Süreç dahilinde adaylara en fazla 8 tercih hakkı tanınmıştır. Belirlenen başvuru takvimi içerisinde tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, sisteme tekrar giriş yaparak güncellemelerini gerçekleştirebilecek. Tercih edilebilecek programlar, kontenjanlar ve özel koşullar hakkındaki detaylı bilgilere ÖSYM'nin internet adresinden ulaşılabilecektir.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Yükseköğretime milli sporcu yerleştirmeleri için başvurular başladı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye'de yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi temmuz ayında tarihi bir seviyeye yükseldi. Cengiz Enerji, bu dönemde gerçekleştirdiği üretimle milyonlarca kişiye enerji sağladı.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?